Akihabara.cz


Autor Téma: Pomoc s webovými stránkami  (Přečteno 17054 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline FaraonX

  • Starý kořen
  • ****
  • Příspěvků: 286
  • Karma: +52/-15
  • Pohlaví: Mužské
  • なんくるないさ
    • Zobrazit profil
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #75 kdy: 17. Březen 2017 - 23:27:46 »
jj, taky jsem myslel, že to bude ok.. já tam nikde v index.php tu funkci ani nemám..
...
Kód: [Vybrat]
14 <BODY>...
Já jsem blbec, teď mě to trklo. Vždyť ty vlastně ten PHP kód máš zanořený již v obsahu stránky. Problém je v tom, že před zavoláním header funkce nesmí jít nic na výstup, ale ty už tam předtím máš poslaný nějaký html kód. Musíš to posunout výš, než začneš vypisovat jakýkoliv html kód.

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 732
  • Karma: +51/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #76 kdy: 17. Březen 2017 - 23:38:29 »
Já jsem blbec, teď mě to trklo. Vždyť ty vlastně ten PHP kód máš zanořený již v obsahu stránky. Problém je v tom, že před zavoláním header funkce nesmí jít nic na výstup, ale ty už tam předtím máš poslaný nějaký html kód. Musíš to posunout výš, než začneš vypisovat jakýkoliv html kód.
aha.. ok.. ^_^; po práci na to kouknu.. I když jak nad tím přemýšlím, asi to budu muset rozdělit na dvě části, kvůli tomu formuláři, který by se tak ocitl mimo body html kódu.. jsem zvědavý, co to udělá.. ^_^

podobnou srandu jsem si užil před těmi x lety, když jsem poprvé zkoušel dělat něco se session, a ukládal ten php soubor ve Windowsáckém notepadu.. ^_^ (ještě že existuje notepad++, který umožňuje uložit soubor v UTF-8 bez BOM..)
« Poslední změna: 17. Březen 2017 - 23:44:56 od 赤い戦車 »

Offline Skogen

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 509
  • Karma: +92/-30
  • Pohlaví: Mužské
  • Cynický objektivista
    • Zobrazit profil
    • Animeblog.cz
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #77 kdy: 18. Březen 2017 - 19:54:34 »
...  I když jak nad tím přemýšlím, asi to budu muset rozdělit na dvě části, kvůli tomu formuláři, který by se tak ocitl mimo body html kódu.. jsem zvědavý, co to udělá ...

A proč to neuděláš tak, jak jsem doporučoval?

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 732
  • Karma: +51/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #78 kdy: 19. Březen 2017 - 00:35:18 »
A proč to neuděláš tak, jak jsem doporučoval?
začlenit html kód přímo do php souboru? nevím, přijde mi, že se v tom pak nevyznám, moje schopnost orientovat se v kódu je velmi omezená.. ^^;

každopádně, když tam místo header() dám
Kód: [Vybrat]
echo "<meta http-equiv='refresh' content='1'>";tak to funguje.. ^__^

vím, není to zrovna ideální, už jen proto, že zpráva o odeslání po refreshi samozřejmě zmizí (proto na hodnota "1", aby to tam aspoň chvíli viselo, ale zas ne moc dlouho) ale momentálně je to asi to nejlepší, na co se zmůžu.. zkoušel jsem dostat header() před všechny výstupy, ale někde jsem tam měl něco špatně, a nedařilo se mi to odstranit..
Kód: [Vybrat]
Parse error: syntax error, unexpected $end
vždycky na posledním řádku, což jsem si i vygooglil, že mi někde chybí nějaká závorka, nebo něco.. ale i tak, to prostě chce přepsat celé.. >_<

Offline FaraonX

  • Starý kořen
  • ****
  • Příspěvků: 286
  • Karma: +52/-15
  • Pohlaví: Mužské
  • なんくるないさ
    • Zobrazit profil
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #79 kdy: 19. Březen 2017 - 11:45:29 »
každopádně, když tam místo header() dám
Kód: [Vybrat]
echo "<meta http-equiv='refresh' content='1'>";tak to funguje.. ^__^
Zavřu oči a budu dělat, že to nevidím. :-D Ale v podstatě je to totéž, jen html cestou. Ale hlavní je, že to dělá co chceš.
Jak jsi sám psal, ono by to asi chtělo nejspíš přepsat celé. Ale pokud je to něco malého a zatím nepředpokládáš, že by se to nějak dál rozvíjelo, tak by se s tím mohlo dát žít. ;-)

vím, není to zrovna ideální, už jen proto, že zpráva o odeslání po refreshi samozřejmě zmizí (proto na hodnota "1", aby to tam aspoň chvíli viselo, ale zas ne moc dlouho) ale momentálně je to asi to nejlepší, na co se zmůžu.. zkoušel jsem dostat header() před všechny výstupy, ale někde jsem tam měl něco špatně, a nedařilo se mi to odstranit..
Kód: [Vybrat]
Parse error: syntax error, unexpected $end
vždycky na posledním řádku, což jsem si i vygooglil, že mi někde chybí nějaká závorka, nebo něco.. ale i tak, to prostě chce přepsat celé.. >_<

Tak tahle hláška je taková... Mrkni na řádek co máš předtím $end. Bude tam chybět třeba středník za hodnotou, nebo ta závorka a pod blbosti.
A problém s tou pozitivní hláškou můžeš vyřešit třeba doplněním podmínky. Když dáš "smaž FLASH_MESSAGE" jen když formulář není zrovna odeslaný:

Kód: [Vybrat]
if(isset($_SESSION[$FLASH_MESSAGE]) && !isset($_POST['submit'])) {
        $reportSuccess = $_SESSION[$FLASH_MESSAGE];
        unset($_SESSION[$FLASH_MESSAGE]); // Odstranime flash zpravu ze session, protoze uz svuj ucel splinala.
    }

Jako co ti budu nalhávat, tady vidíš, jak ti začíná přibývat zbytečná logika navíc, když se to ohýbá, ale problém by to mělo vyřešit.
Když si to projdu: Při korektním odeslání formu se to uloží, pak se vykreslí stránka a udělá refresh. Vzhledem k tomu, že má form příznak, že je submit, tak se s FLASH zprávou nic neudělá, a po refreshi je furt FLASH_MESSAGE uložena, ale protože není už form poslaný, tak se smázne. Jo to by mělo projít. Takže klidně ten refresh můžeš hodit na nulu.
« Poslední změna: 19. Březen 2017 - 11:48:30 od FaraonX »

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 732
  • Karma: +51/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #80 kdy: 19. Březen 2017 - 12:28:19 »
Ale pokud je to něco malého a zatím nepředpokládáš, že by se to nějak dál rozvíjelo, tak by se s tím mohlo dát žít. ;-)
jj, zatím nepředpokládám nějaký další rozvoj..

Tak tahle hláška je taková... Mrkni na řádek co máš předtím $end. Bude tam chybět třeba středník za hodnotou, nebo ta závorka a pod blbosti.
tak přímo na tom řádku je konec body a html, a předtím jen "přepínač" obsahu stránky.. jinak tam krom html hlavičky a session_start(); není nic..

Kód: [Vybrat]
.
.
if ($_SESSION['link'] == 4)
{
include('linky/link4.php');
include('obsah/4.php');
}
?>

</BODY></HTML>

Offline FaraonX

  • Starý kořen
  • ****
  • Příspěvků: 286
  • Karma: +52/-15
  • Pohlaví: Mužské
  • なんくるないさ
    • Zobrazit profil
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #81 kdy: 19. Březen 2017 - 13:24:55 »
tak přímo na tom řádku je konec body a html, a předtím jen "přepínač" obsahu stránky.. jinak tam krom html hlavičky a session_start(); není nic..
Tenhle kus kódu vypadá v poho. By člověk musel vidět celý kód, takhle ti neřeknu.

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 732
  • Karma: +51/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #82 kdy: 01. Červen 2017 - 03:19:04 »
objevil se mi zajímavý problém s tím mailovým formulářem, jak jsem tu řešil.. od toho března jsem na kód nesáhl, a najednou mi v hlavičce mailu přijde místo adresy odesílatele jen doména mého hostingu.. přitom předtím jsem poslal snad desítky zkušebních mailů, a vše ok.. nechápu, co se mohlo stát.. netušíte někdo? řešení je jednoduché - prostě hodím obsah email políčka i do těla mailu.. jen mě to mohlo napadnout dřív.. teď mám někoho, kdo chce přeposlat hodinky, a nemůžu mu odpovědět..

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 732
  • Karma: +51/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #83 kdy: 22. Září 2017 - 16:14:52 »
máte někdo zkušenosti s fb (případně og) meta tagy? debugger mi hlásí, že chce fb:app_id.. to se fakt musím registrovat jako developer? někde jsem vygooglil, že místo toho stačí fb:admins, ale asi nestačí, nevím..

Offline FaraonX

  • Starý kořen
  • ****
  • Příspěvků: 286
  • Karma: +52/-15
  • Pohlaví: Mužské
  • なんくるないさ
    • Zobrazit profil
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #84 kdy: 22. Září 2017 - 20:44:05 »
máte někdo zkušenosti s fb (případně og) meta tagy? debugger mi hlásí, že chce fb:app_id.. to se fakt musím registrovat jako developer? někde jsem vygooglil, že místo toho stačí fb:admins, ale asi nestačí, nevím..

No osobně na frontendu nedělám, ale z toho co jsem teď vygooglil, jsou ty dvě věci trošku odlišné. Dle tohohle vyjádření, jejich support týmu, to nepůjde:
Kód: [Vybrat]
https://de-de.facebook.com/business/help/community/question/?id=1041828329232240Účet potřebuješ pro získání hodnoty fb:app_id . V položce fb:admins určuješ seznam lidí, kdo může daný příspěvek pak editovat.

Zkus se mrknout sem, tady je taky něco a v češtině:
Kód: [Vybrat]
https://igloonet.cz/blog/jak-vlozit-facebook-komentare-na-web/

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 732
  • Karma: +51/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #85 kdy: 23. Září 2017 - 00:38:50 »
Účet potřebuješ pro získání hodnoty fb:app_id . V položce fb:admins určuješ seznam lidí, kdo může daný příspěvek pak editovat.
hmm.. tak app_id mám, a jsem ve stádiu, kdy FB sharing debugger načte veškeré info (url, obrázek, popis), ale samotný FB sharer vůbec nic.. ^_^ tohle bude ještě zajímavé..

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 732
  • Karma: +51/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #86 kdy: 23. Září 2017 - 01:32:20 »
hmm.. tak app_id mám, a jsem ve stádiu, kdy FB sharing debugger načte veškeré info (url, obrázek, popis), ale samotný FB sharer vůbec nic.. ^_^ tohle bude ještě zajímavé..
tak už asi vím.. ono to app_id nestačí jen v meta tagu, ale musí být i v tom scriptu na stránce.. takže konkrétní stránku už mi to načítá.. teď jen upravit url sdílecího tlačítka na univerzální, ale to už půjde.. ^_^
ale je to teda síla.. proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.. (dřív si sharer.php načítal všechny parametry z url..)
« Poslední změna: 23. Září 2017 - 01:44:02 od ピンクセイコ »

Offline FaraonX

  • Starý kořen
  • ****
  • Příspěvků: 286
  • Karma: +52/-15
  • Pohlaví: Mužské
  • なんくるないさ
    • Zobrazit profil
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #87 kdy: 23. Září 2017 - 13:19:49 »
ale je to teda síla.. proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.. (dřív si sharer.php načítal všechny parametry z url..)
Njn, teď je jen otázka jestli to mají blbě navržený nebo to je kvůli modularitě, která pro koncové uživatele spravující stránky nemusí být na první pohled zřejmá.
Ale tak vývojáři ve FB bych řekl, že jsou vcelku nad věcí. Jednou jsem bohužel musel řešit, proč na jednom webu přestal FB plugin fungovat, a pak jsem zjistil, že hold trošku upravili své rozhraní a to staré odstřihli. :-D Nevím jestli šel nějaký informační mail o změně a cestou se ztratil nebo na zkouší jak pevný nervy má správce webu, ale já žádný mail informující o změně nenašel. :-)

Ale tak hlavní je, že se ti to podařilo rozchodit.  ;)

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 732
  • Karma: +51/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #88 kdy: 23. Září 2017 - 14:44:46 »
Njn, teď je jen otázka jestli to mají blbě navržený nebo to je kvůli modularitě, která pro koncové uživatele spravující stránky nemusí být na první pohled zřejmá.

Ale tak hlavní je, že se ti to podařilo rozchodit.  ;)
tak já věřím, že nějaký důvod k tomu měli.. ale jen tak pro porovnání:

twitter:
Kód: [Vybrat]
<div class="social-button">
<script src="https://platform.twitter.com/widgets.js" type="text/javascript"></script>
<a href="http://twitter.com/share" class="twitter-share-button"
data-text="Nákupy v japonsku - <?=$a['goods_name']?>"
data-url="http://eshop.nakupyvjaponsku.cz/index.php?category=<?=$category?>&zbozi=<?=$a['code']?>"
data-via="nvjp_cz"></a>
</div>

google+:
head:
Kód: [Vybrat]
<script src="https://apis.google.com/js/platform.js" async defer> {lang: 'cs'} </script>
body:
Kód: [Vybrat]
<div class="g-plus"
data-action="share"
data-href="http://eshop.nakupyvjaponsku.cz/index.php?category=<?=$category?>&amp;zbozi=<?=$a['code']?>">
</div>

facebook:
registrace jako developer, vytvoření app id..

head:
Kód: [Vybrat]
<meta property="og:url"           content="http://eshop.nakupyvjaponsku.cz/index.php?category=<?=$category?>&zbozi=<?=$a['code']?>" />
<meta property="og:type"          content="website" />
<meta property="og:title"         content="Nákupy v Japonsku - <?=$a['goods_name']?>" />
<meta property="og:description"   content="<?=$a['info']?>" />
<meta property="og:image"         content="http://eshop.nakupyvjaponsku.cz/pics/<?=$a['photo']?>.jpg" />
<meta property="og:image:alt" content="http://eshop.nakupyvjaponsku.cz/pics/<?=$a['photo']?>.jpg" />
<meta property="fb:app_id" content="119xxxxxxxxxxxxx" />
script:
Kód: [Vybrat]
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = "//connect.facebook.net/cs_CZ/sdk.js#xfbml=1&version=v2.10&appId=119xxxxxxxxxxxxx";
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
body:
Kód: [Vybrat]
<div class="fb-share-button"
data-href="http://eshop.nakupyvjaponsku.cz/index.php?category=<?=$category?>&amp;zbozi=<?=$a['code']?>"
data-layout="button_count"
data-size="small"
data-mobile-iframe="true">
<a class="fb-xfbml-parse-ignore" target="_blank"
href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http%3A%2F%2Feshop.nakupyvjaponsku.cz%2Findex.php%3Fcategory%3D<?=$category?>%26zbozi%3D<?=$a['code']?>&amp;src=sdkpreparse"></a>
</div>

Offline FaraonX

  • Starý kořen
  • ****
  • Příspěvků: 286
  • Karma: +52/-15
  • Pohlaví: Mužské
  • なんくるないさ
    • Zobrazit profil
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #89 kdy: 23. Září 2017 - 15:41:46 »
tak já věřím, že nějaký důvod k tomu měli.. ale jen tak pro porovnání:
...
Njn cena za větší variabilitu je viditelná.
Ale překvapuje mě, že FB má furt ten otřesný způsob vkládání scriptu.  :-)