Akihabara.cz


Autor Téma: Pomoc s webovými stránkami  (Přečteno 20499 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: +57/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #75 kdy: 19. Březen 2017 - 12:28:19 »
Ale pokud je to něco malého a zatím nepředpokládáš, že by se to nějak dál rozvíjelo, tak by se s tím mohlo dát žít. ;-)
jj, zatím nepředpokládám nějaký další rozvoj..

Tak tahle hláška je taková... Mrkni na řádek co máš předtím $end. Bude tam chybět třeba středník za hodnotou, nebo ta závorka a pod blbosti.
tak přímo na tom řádku je konec body a html, a předtím jen "přepínač" obsahu stránky.. jinak tam krom html hlavičky a session_start(); není nic..

Kód: [Vybrat]
.
.
if ($_SESSION['link'] == 4)
{
include('linky/link4.php');
include('obsah/4.php');
}
?>

</BODY></HTML>

Offline FaraonX

  • Starý kořen
  • ****
  • Příspěvků: 301
  • Karma: +52/-15
  • なんくるないさ
    • Zobrazit profil
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #76 kdy: 19. Březen 2017 - 13:24:55 »
tak přímo na tom řádku je konec body a html, a předtím jen "přepínač" obsahu stránky.. jinak tam krom html hlavičky a session_start(); není nic..
Tenhle kus kódu vypadá v poho. By člověk musel vidět celý kód, takhle ti neřeknu.

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: +57/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #77 kdy: 01. Červen 2017 - 03:19:04 »
objevil se mi zajímavý problém s tím mailovým formulářem, jak jsem tu řešil.. od toho března jsem na kód nesáhl, a najednou mi v hlavičce mailu přijde místo adresy odesílatele jen doména mého hostingu.. přitom předtím jsem poslal snad desítky zkušebních mailů, a vše ok.. nechápu, co se mohlo stát.. netušíte někdo? řešení je jednoduché - prostě hodím obsah email políčka i do těla mailu.. jen mě to mohlo napadnout dřív.. teď mám někoho, kdo chce přeposlat hodinky, a nemůžu mu odpovědět..

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: +57/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #78 kdy: 22. Září 2017 - 16:14:52 »
máte někdo zkušenosti s fb (případně og) meta tagy? debugger mi hlásí, že chce fb:app_id.. to se fakt musím registrovat jako developer? někde jsem vygooglil, že místo toho stačí fb:admins, ale asi nestačí, nevím..

Offline FaraonX

  • Starý kořen
  • ****
  • Příspěvků: 301
  • Karma: +52/-15
  • なんくるないさ
    • Zobrazit profil
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #79 kdy: 22. Září 2017 - 20:44:05 »
máte někdo zkušenosti s fb (případně og) meta tagy? debugger mi hlásí, že chce fb:app_id.. to se fakt musím registrovat jako developer? někde jsem vygooglil, že místo toho stačí fb:admins, ale asi nestačí, nevím..

No osobně na frontendu nedělám, ale z toho co jsem teď vygooglil, jsou ty dvě věci trošku odlišné. Dle tohohle vyjádření, jejich support týmu, to nepůjde:
Kód: [Vybrat]
https://de-de.facebook.com/business/help/community/question/?id=1041828329232240Účet potřebuješ pro získání hodnoty fb:app_id . V položce fb:admins určuješ seznam lidí, kdo může daný příspěvek pak editovat.

Zkus se mrknout sem, tady je taky něco a v češtině:
Kód: [Vybrat]
https://igloonet.cz/blog/jak-vlozit-facebook-komentare-na-web/

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: +57/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #80 kdy: 23. Září 2017 - 00:38:50 »
Účet potřebuješ pro získání hodnoty fb:app_id . V položce fb:admins určuješ seznam lidí, kdo může daný příspěvek pak editovat.
hmm.. tak app_id mám, a jsem ve stádiu, kdy FB sharing debugger načte veškeré info (url, obrázek, popis), ale samotný FB sharer vůbec nic.. ^_^ tohle bude ještě zajímavé..

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: +57/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #81 kdy: 23. Září 2017 - 01:32:20 »
hmm.. tak app_id mám, a jsem ve stádiu, kdy FB sharing debugger načte veškeré info (url, obrázek, popis), ale samotný FB sharer vůbec nic.. ^_^ tohle bude ještě zajímavé..
tak už asi vím.. ono to app_id nestačí jen v meta tagu, ale musí být i v tom scriptu na stránce.. takže konkrétní stránku už mi to načítá.. teď jen upravit url sdílecího tlačítka na univerzální, ale to už půjde.. ^_^
ale je to teda síla.. proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.. (dřív si sharer.php načítal všechny parametry z url..)
« Poslední změna: 23. Září 2017 - 01:44:02 od ピンクセイコ »

Offline FaraonX

  • Starý kořen
  • ****
  • Příspěvků: 301
  • Karma: +52/-15
  • なんくるないさ
    • Zobrazit profil
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #82 kdy: 23. Září 2017 - 13:19:49 »
ale je to teda síla.. proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.. (dřív si sharer.php načítal všechny parametry z url..)
Njn, teď je jen otázka jestli to mají blbě navržený nebo to je kvůli modularitě, která pro koncové uživatele spravující stránky nemusí být na první pohled zřejmá.
Ale tak vývojáři ve FB bych řekl, že jsou vcelku nad věcí. Jednou jsem bohužel musel řešit, proč na jednom webu přestal FB plugin fungovat, a pak jsem zjistil, že hold trošku upravili své rozhraní a to staré odstřihli. :-D Nevím jestli šel nějaký informační mail o změně a cestou se ztratil nebo na zkouší jak pevný nervy má správce webu, ale já žádný mail informující o změně nenašel. :-)

Ale tak hlavní je, že se ti to podařilo rozchodit.  ;)

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: +57/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #83 kdy: 23. Září 2017 - 14:44:46 »
Njn, teď je jen otázka jestli to mají blbě navržený nebo to je kvůli modularitě, která pro koncové uživatele spravující stránky nemusí být na první pohled zřejmá.

Ale tak hlavní je, že se ti to podařilo rozchodit.  ;)
tak já věřím, že nějaký důvod k tomu měli.. ale jen tak pro porovnání:

twitter:
Kód: [Vybrat]
<div class="social-button">
<script src="https://platform.twitter.com/widgets.js" type="text/javascript"></script>
<a href="http://twitter.com/share" class="twitter-share-button"
data-text="Nákupy v japonsku - <?=$a['goods_name']?>"
data-url="http://eshop.nakupyvjaponsku.cz/index.php?category=<?=$category?>&zbozi=<?=$a['code']?>"
data-via="nvjp_cz"></a>
</div>

google+:
head:
Kód: [Vybrat]
<script src="https://apis.google.com/js/platform.js" async defer> {lang: 'cs'} </script>
body:
Kód: [Vybrat]
<div class="g-plus"
data-action="share"
data-href="http://eshop.nakupyvjaponsku.cz/index.php?category=<?=$category?>&amp;zbozi=<?=$a['code']?>">
</div>

facebook:
registrace jako developer, vytvoření app id..

head:
Kód: [Vybrat]
<meta property="og:url"           content="http://eshop.nakupyvjaponsku.cz/index.php?category=<?=$category?>&zbozi=<?=$a['code']?>" />
<meta property="og:type"          content="website" />
<meta property="og:title"         content="Nákupy v Japonsku - <?=$a['goods_name']?>" />
<meta property="og:description"   content="<?=$a['info']?>" />
<meta property="og:image"         content="http://eshop.nakupyvjaponsku.cz/pics/<?=$a['photo']?>.jpg" />
<meta property="og:image:alt" content="http://eshop.nakupyvjaponsku.cz/pics/<?=$a['photo']?>.jpg" />
<meta property="fb:app_id" content="119xxxxxxxxxxxxx" />
script:
Kód: [Vybrat]
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = "//connect.facebook.net/cs_CZ/sdk.js#xfbml=1&version=v2.10&appId=119xxxxxxxxxxxxx";
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
body:
Kód: [Vybrat]
<div class="fb-share-button"
data-href="http://eshop.nakupyvjaponsku.cz/index.php?category=<?=$category?>&amp;zbozi=<?=$a['code']?>"
data-layout="button_count"
data-size="small"
data-mobile-iframe="true">
<a class="fb-xfbml-parse-ignore" target="_blank"
href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http%3A%2F%2Feshop.nakupyvjaponsku.cz%2Findex.php%3Fcategory%3D<?=$category?>%26zbozi%3D<?=$a['code']?>&amp;src=sdkpreparse"></a>
</div>

Offline FaraonX

  • Starý kořen
  • ****
  • Příspěvků: 301
  • Karma: +52/-15
  • なんくるないさ
    • Zobrazit profil
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #84 kdy: 23. Září 2017 - 15:41:46 »
tak já věřím, že nějaký důvod k tomu měli.. ale jen tak pro porovnání:
...
Njn cena za větší variabilitu je viditelná.
Ale překvapuje mě, že FB má furt ten otřesný způsob vkládání scriptu.  :-)

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: +57/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #85 kdy: 06. Leden 2018 - 09:36:20 »
jeden web chce u xml feedu parametr "Content-length".. předpokládám, že to má být někde v http hlavičce, a vůbec netuším, jak mám předávání takové informace zajistit.. ^_^;
nevíte někdo? případně jestli to vůbec můžu nějak ovlivnit. (hostuju na savaně)
našel jsem k tomu tohle: https://forum.nette.org/cs/26842-odesilani-content-length-u-xml-dostupnostniho-feedu-heureka
a jak tam radí vygenerování souboru a uložení na serveru, tak to mi v hlavičce nejspíš nic nevrací..

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: +57/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #86 kdy: 06. Leden 2018 - 12:35:32 »
hmm, tak tohle asi není potřeba řešit.. teď jsem zkusmo dal validovat feed nějakého eshopu, který na heurece normálně je, a vyhodilo to chybu "Nepodařilo se zjistit velikost feedu z HTTP hlaviček" takže to neřeším.. feed je podle specifikací, validátor holt tak trochu na nic..

Offline 8B3CE273

  • Otaku
  • ***
  • Příspěvků: 109
  • Karma: +9/-9
    • Zobrazit profil
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #87 kdy: 06. Leden 2018 - 21:58:06 »
Tohle musíš řešit přímo s hostingem. Nastavuje se to na úrovni webového serveru

Offline FaraonX

  • Starý kořen
  • ****
  • Příspěvků: 301
  • Karma: +52/-15
  • なんくるないさ
    • Zobrazit profil
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #88 kdy: 06. Leden 2018 - 22:33:30 »
jeden web chce u xml feedu parametr "Content-length".. předpokládám, že to má být někde v http hlavičce, a vůbec netuším, jak mám předávání takové informace zajistit.. ^_^;
hmm, tak tohle asi není potřeba řešit..

Přesně tak, je to paramtr HTTP hlavičky. Nevím jestli používáš nějaký framework na své stránky, ale takhle se s tím pracuje na surové úrovni PHP:

Kód: [Vybrat]
https://www.w3schools.com/php/func_http_header.asp
http://php.net/manual/en/function.header.php

Ale pokud to není nutné, tak bych se v tom být tebou nevrtal.

Offline ピンクセイコ

  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: +57/-22
  • なんかちがう...
    • Zobrazit profil
    • http://blog.8BB76E1.com/
Re:Pomoc s webovými stránkami
« Odpověď #89 kdy: 07. Leden 2018 - 07:19:33 »
Díky za objasnění. ^_^ Tím spíš to tedy nebudu řešit, pokud to nebude vysloveně nutné. (což asi není, když jiné eshopy bez toho jedou)