Akihabara.cz


Autor Téma: Chyby na Akihabaře  (Přečteno 213594 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Hayate

  • Vyhledávač, stahovač, sledovač a archivář
  • Veterán
  • *****
  • Příspěvků: 619
  • Karma: +62/-15
  • Pohlaví: Mužské
  • Ctrl+U Ctrl+A Ctrl+C Ctrl+W a JDownloader jede.
    • Zobrazit profil
Re:Chyby na Akihabaře
« Odpověď #255 kdy: 15. Listopad 2016 - 19:24:40 »
Opět nalezeno anime , co zmizlo z animelistu
Kód: [Vybrat]
https://anime.akihabara.cz/anime/Mnemosyne-Mnemosyne-no-Musume-tachi-2008určitě přidáno 20.11.2015

Offline Miike

  • Moderátor
  • Nováček
  • ******
  • Příspěvků: 24
  • Karma: +0/-0
  • Pohlaví: Mužské
    • Zobrazit profil
Re:Chyby na Akihabaře
« Odpověď #256 kdy: 17. Prosinec 2016 - 13:00:31 »
Ahoj, nevím jestli je to jen chyba u mě, ale už pár dní mi nefunguje vyhledávání na http://j-music.akihabara.cz/. Nefunguje vyhledávání čehokoliv. Musím vždycky najít film/seriál a pak kliknout na osobnost.

Offline VelkyBubak

  • vše je možné, jen něco je méně pravděpodobné
  • Admin
  • Starý kořen
  • *******
  • Příspěvků: 438
  • Karma: +39/-30
  • Pohlaví: Mužské
    • Zobrazit profil
    • Animeblok
Re:Chyby na Akihabaře
« Odpověď #257 kdy: 18. Prosinec 2016 - 08:00:57 »
opraveno, díky.

Offline FaraonX

  • Starý kořen
  • ****
  • Příspěvků: 299
  • Karma: +52/-15
  • Pohlaví: Mužské
  • なんくるないさ
    • Zobrazit profil
Re:Chyby na Akihabaře
« Odpověď #258 kdy: 01. Únor 2017 - 11:25:15 »
Hoj,
něco vám na začátku tabulky utíká:
Kód: [Vybrat]
";
(40)

Když se přihlásím, tak je za tím číslem navíc ještě text o přesnějším vyhledání, viz. screen. Tudíž ten výstup se ještě takhle rozjíždí, dle autorizace osoby.

Pokud jsem to dle classe name pochopil, tak to číslo by mělo ukazovat počet záznamů 18+, že? Pokud jo, tak to asi nepočítá správně.
« Poslední změna: 01. Únor 2017 - 11:28:57 od FaraonX »

Offline SaYun

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
  • Karma: +2/-0
  • Pohlaví: Ženské
    • Zobrazit profil
Re:Chyby na Akihabaře
« Odpověď #259 kdy: 01. Únor 2017 - 13:13:33 »
Netuším jestli je to problém pouze u mě, ale kdykoliv když smažu starý avatar, dám nový a uložím, tak se mi stejně zobrazí starý. Zkoušela jsem třeba smazat starý, uložit, odhlásit se, přihlásit, dát nový, uložit, etc.. ale problém stále přetrvává.
« Poslední změna: 01. Leden 1970 - 01:00:00 od SaYun »

Offline Tsubame

  • Moderátor
  • Sledovač
  • ******
  • Příspěvků: 66
  • Karma: +12/-8
  • Pohlaví: Ženské
  • Moderátorka Hádej
    • Zobrazit profil
Re:Chyby na Akihabaře
« Odpověď #260 kdy: 01. Únor 2017 - 13:26:57 »
Zkusila jsi znovunačíst stránku? Starý obrázek může být uložený v cache a ještě se tam neaktualizoval. Aktuálně vidím, že máš na avataru osobu v sépiových barvách.

Offline SaYun

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
  • Karma: +2/-0
  • Pohlaví: Ženské
    • Zobrazit profil
Re:Chyby na Akihabaře
« Odpověď #261 kdy: 01. Únor 2017 - 13:38:38 »
Ano zkoušela jsem i počkat den. Není to poprvé, co mi tohle udělalo (to se pak avatar objevil až po delší době změnění). Nejspíš je problém teda v mém prohlížeči, jinak opravdu nevím.
« Poslední změna: 01. Leden 1970 - 01:00:00 od SaYun »

Offline Keiiko

  • Moderátor
  • Starý kořen
  • ******
  • Příspěvků: 467
  • Karma: +51/-4
  • Pohlaví: Ženské
  • Don't. Even. Ask. EVER!
    • Zobrazit profil
    • Keiiko's pirate bay
Re:Chyby na Akihabaře
« Odpověď #262 kdy: 01. Únor 2017 - 13:47:24 »
Ano zkoušela jsem i počkat den.
Zkus magickou kombinaci klaves [Shift]+[F5] nebo [Ctrl]+[Shift]+[R], melo by to obnovit celou stranku a nacist vsechno znova ;) ostatne to uz napsal Tsubame

Offline SaYun

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 31
  • Karma: +2/-0
  • Pohlaví: Ženské
    • Zobrazit profil
Re:Chyby na Akihabaře
« Odpověď #263 kdy: 01. Únor 2017 - 14:18:57 »
Reload se shiftem mě nenapadl, děkuji pomohlo to :)
« Poslední změna: 01. Leden 1970 - 01:00:00 od SaYun »

Offline Kame

  • Uživatel
  • Otaku
  • *
  • Příspěvků: 235
  • Karma: +14/-16
  • Pohlaví: Mužské
    • Zobrazit profil
Re:Chyby na Akihabaře
« Odpověď #264 kdy: 01. Únor 2017 - 16:15:00 »
no mě se zas v sekci Manga při pokusu pracovat s hlášením stala ta věc že mi to místo dané mangy ukáže stránku a na ní jen jeden znak:  >. Když se jí pokusím najít vyhledáváním tak výsledek je ten samí.... :-[




Tak již vše funguje. Jen tam zůstává přes všechny vyřízená hlášení stále tohle: 
    Moderace
    » Přidat mangu z MU
    » Hlášení (2)

Nevím jestli se to ukazuje jen mě nebo i dalším. :-[
« Poslední změna: 01. Únor 2017 - 16:26:52 od Kame »

Offline FaraonX

  • Starý kořen
  • ****
  • Příspěvků: 299
  • Karma: +52/-15
  • Pohlaví: Mužské
  • なんくるないさ
    • Zobrazit profil
Re:Chyby na Akihabaře
« Odpověď #265 kdy: 01. Únor 2017 - 18:36:39 »
no mě se zas v sekci Manga při pokusu pracovat s hlášením stala ta věc že mi to místo dané mangy ukáže stránku a na ní jen jeden znak:  >. Když se jí pokusím najít vyhledáváním tak výsledek je ten samí.... :-[
...
Nevím jestli se to ukazuje jen mě nebo i dalším. :-[

Tohle je jasná chyba v kódu, takže při stejných podmínkách to udělá všem to samé. Zkus Bubákovi napsat název dané mangy. Je možný, že není zcela ošetřený výstup, a proto se projeví tahle chyba.

Offline VelkyBubak

  • vše je možné, jen něco je méně pravděpodobné
  • Admin
  • Starý kořen
  • *******
  • Příspěvků: 438
  • Karma: +39/-30
  • Pohlaví: Mužské
    • Zobrazit profil
    • Animeblok
Re:Chyby na Akihabaře
« Odpověď #266 kdy: 01. Únor 2017 - 20:02:08 »
Hoj,
něco vám na začátku tabulky utíká:
Kód: [Vybrat]
";
(40)

Když se přihlásím, tak je za tím číslem navíc ještě text o přesnějším vyhledání, viz. screen. Tudíž ten výstup se ještě takhle rozjíždí, dle autorizace osoby.
Ano, byla tam chybička, bohužel jsem zjistil že s firefoxem téměř neodhalitelná - zdá se že si firefox do jisté míry upravuje zdrojový kód stránek, což se promítá i do zobrazování zdrojového kódu.
Nakonec mi pomohl prohlížeč Midori. Opraveno

Pokud jsem to dle classe name pochopil, tak to číslo by mělo ukazovat počet záznamů 18+, že? Pokud jo, tak to asi nepočítá správně.
S pojmenováváním tříd mám dlouholetý problém. Budu s tím muset něco udělat ;)
Číslo bylo špatně, mělo zobrazit celkový počet výsledků, ale zobrazovalo počet na stránce. Opraveno

Offline FaraonX

  • Starý kořen
  • ****
  • Příspěvků: 299
  • Karma: +52/-15
  • Pohlaví: Mužské
  • なんくるないさ
    • Zobrazit profil
Re:Chyby na Akihabaře
« Odpověď #267 kdy: 02. Únor 2017 - 11:01:18 »
Ano, byla tam chybička, bohužel jsem zjistil že s firefoxem téměř neodhalitelná - zdá se že si firefox do jisté míry upravuje zdrojový kód stránek, což se promítá i do zobrazování zdrojového kódu.
Nakonec mi pomohl prohlížeč Midori. Opraveno
Myslím, že tohle dělají všechny majoritní prohlížeče. Snaží se ochránit uživatele, a tak automaticky "opravují" nějaké drobné syntaktické chyby. Ale pro vývojáře je to opravdu Danajský dar. :-D

S pojmenováváním tříd mám dlouholetý problém. Budu s tím muset něco udělat ;)
Číslo bylo špatně, mělo zobrazit celkový počet výsledků, ale zobrazovalo počet na stránce. Opraveno
Pojmenování tříd funkcí atd. to je věčný boj. :-) Ale tady ten název už je dost zcestný. Dokud to máš v hlavě tak je to ok, ale pokud se na to podíváš za rok či dva nebo po tobě někdo kód zdědí, tak ti nepoděkuje. Být tebou tak bych to raději přejmenoval co nejdřív.
Jinak pokud mohu radit neboj se dělaní v CSS primitivních tříd a jejich následného skládání. Tady zrovna pro zobrazení nepotřebuješ nic komplexního. Takže bys to mohl udělat nějak takhle:

Kód: [Vybrat]
CSS:
.red {
   color: red;
}
.bold {
   font-weight: bold;
}

HTML:
<span class="bold red">...</span>
Sice to možná na první pohled vypadá stupidně a na začátku to spíš přidělá nějaký kód navíc, ale je to dobrá praxe. Třídy máš znovupoužitelné, a třeba tady by sis díky tomu nemusel lámat hlavu s vymýšlením názvu classy.

Jinak zpět k problému. Teď mi to píše (0x). Tak tam furt bude něco zlobit. :-/ A ještě by možná nebylo od věci napsat informaci, co tedy dané číslo reprezentuje. Z mého uživatelského pohledu je to jen nějaké číslo nad tabulkou.
« Poslední změna: 02. Únor 2017 - 11:04:31 od FaraonX »

Offline VelkyBubak

  • vše je možné, jen něco je méně pravděpodobné
  • Admin
  • Starý kořen
  • *******
  • Příspěvků: 438
  • Karma: +39/-30
  • Pohlaví: Mužské
    • Zobrazit profil
    • Animeblok
Re:Chyby na Akihabaře
« Odpověď #268 kdy: 02. Únor 2017 - 19:31:15 »
Kód: [Vybrat]
CSS:
.red {
   color: red;
}
.bold {
   font-weight: bold;
}
Bohužel ani toto pojmenování není ok. Teoreticky by jméno třídy nemělo ukazovat na to co dělá, ale na to co to je. Protože když to udělám takhle, a jak říkáš někdo přijde po mě a bude to chtít modře, tak nemůže změnit jen CSS protože by to vypadalo takto:
Kód: [Vybrat]
.red {
   color: blue;
}
To už by nebylo o mnoho lepší než nepoužívat class a používat style (vnitřní styl)
Jinak zpět k problému. Teď mi to píše (0x). Tak tam furt bude něco zlobit. :-/ A ještě by možná nebylo od věci napsat informaci, co tedy dané číslo reprezentuje. Z mého uživatelského pohledu je to jen nějaké číslo nad tabulkou.
Ok, udělám ale hlavně mě zajímá, kdy ti to napíše (0)
« Poslední změna: 02. Únor 2017 - 19:34:20 od VelkyBubak »

Offline FaraonX

  • Starý kořen
  • ****
  • Příspěvků: 299
  • Karma: +52/-15
  • Pohlaví: Mužské
  • なんくるないさ
    • Zobrazit profil
Re:Chyby na Akihabaře
« Odpověď #269 kdy: 03. Únor 2017 - 11:54:17 »
Bohužel ani toto pojmenování není ok. Teoreticky by jméno třídy nemělo ukazovat na to co dělá, ale na to co to je. Protože když to udělám takhle, a jak říkáš někdo přijde po mě a bude to chtít modře, tak nemůže změnit jen CSS protože by to vypadalo takto:
Kód: [Vybrat]
.red {
   color: blue;
}
Tak samozřejmě bys musel změnit název třídy v html, a ne to dělat takhle.
Chápu ale na co narážíš. Dobrá poznámka. V podstatě máš naprostou pravdu. Je pravda, že netuším kde všude na stránkách danou třídu používáš.
To co jsem navrhoval já je hodně dvousečné. Ono to dost souvisí s pojetím objektové programování. Pokud by se daná věc(tady třída) používá na jednom místě, tak je v podstatě jedno jestli to uděláš tak či tak. Třeba můžeš mít v php udělaný modul, uživatel ho vidí vykreslený třeba na 30 různých místech na webu, ale z pohledu programátora, máš vkládané css třídy uložené jen na jednom místě v modulu(php třídě). A nebo když chceš pomocí javascriptu něco dynamicky obarvit, změnit zarovnání, schovat a pod. Proto najdeš třeba v CSS frameworkách Bootstrapu či Foundation třídy jako:
Kód: [Vybrat]
.float-left, .invisibleTedy využití toho, co jsem zmínil já, je jen velmi omezené. Když tak zapomeň co jsem psal. Hledám už i démony tam kde nejsou. :-)

Ok, udělám ale hlavně mě zajímá, kdy ti to napíše (0)
Kliknu na záložku "anime" a vyskočí mi to co je na screenu v přiloze.

Dělá mi to v
Firefox
v 51.0.1. (64bit)

i

Google Chrome 55.02883.87 m (64bit)
« Poslední změna: 03. Únor 2017 - 11:56:53 od FaraonX »