Akihabara.cz


Autor Téma: Problémy a rady (hardware)  (Přečteno 83324 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Gurthfin

  • Veterán
  • *****
  • Karma: +69/-23
  • Madao Maven
Problémy a rady (hardware)
« kdy: 02. Únor 2012 - 16:30:59 »
Trochu univerzalnejsia tema, nech nemusim stale nieco zakladat.

Problem: Tlaciaren HP LaserJet 1018.. prestala tlacit. Siet - 2PC. Oba W7 64. Nejde tlacit po sieti a teraz uz ani z jedneho PC. Pritom PC hlasi vsetko v poriadku. Vsimol som si, ze ako sa zaradi subor do fronty, hned aj zmizne. Skusil som viac strankovy subor a len som videl, ako sa odpocitali stranky a subor zmizol bez tlacenia. Tlaciaren je funkcna.
« Poslední změna: 05. Únor 2012 - 12:41:31 od Saichiro »

Offline fishmancz

  • Have no fear, fish is here.
  • Admin
  • Starý kořen
  • *******
  • Karma: +122/-14
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #1 kdy: 02. Únor 2012 - 16:34:13 »
Měl jsem taky tiskárnu na síti, jak jsem jeden PC dal na W7, tak to už nefungovalo.
Doporučil bych odinstalovat na obou PC a zatím neřešit síť. Nainstalovat tiskárnu na jednom z PC a otestovat, jestli vůbec funguje.


EDIT: Téma připíchnu a změním název, dá se použít pro rychlé rady v oblasti počítačů.
« Poslední změna: 02. Únor 2012 - 16:38:27 od fishmancz »

Offline Tessai

  • Nováček
  • *
  • Karma: +5/-7
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #2 kdy: 03. Únor 2012 - 11:19:39 »
Trochu univerzalnejsia tema, nech nemusim stale nieco zakladat.

Problem: Tlaciaren HP LaserJet 1018.. prestala tlacit. Siet - 2PC. Oba W7 64. Nejde tlacit po sieti a teraz uz ani z jedneho PC. Pritom PC hlasi vsetko v poriadku. Vsimol som si, ze ako sa zaradi subor do fronty, hned aj zmizne. Skusil som viac strankovy subor a len som videl, ako sa odpocitali stranky a subor zmizol bez tlacenia. Tlaciaren je funkcna.
Resil jsem podobny pripad, akorat na tu tiskarnu tiskli z 7PC. Take z niceho nic prestala tisknout ze vsech PC. Problem byl nasledujici... Tiskarna mela nastaveno ziskani IP adresy z DHCP. Jenze pres noc se restartnul modem a pridelil tiskarne jinou IP adresu. To byl cely problem. Takze stacilo vytisknout stavovou stranku tiskarny a podivat se, jakou ma momentalne pridelenou IP adresu. Pote obehat vsechny PC a kouknout, jestli je v ovladaci stejna ip adresa. Na dane tiskarne dej "vlastnosti" a zjistis to v polozce "Porty". Pokud tam je jina IP adresa, nez na vytiskle strance. Je to jasna chyba. Staci pak ip adresu prepsat na spravnou a vse by melo zacit chodit. Netreba odinstalovavat ovladace atd. Tak na to jukni, jestli nemas stejny problem.

Offline Gurthfin

  • Veterán
  • *****
  • Karma: +69/-23
  • Madao Maven
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #3 kdy: 04. Únor 2012 - 00:19:34 »
Tlaciaren sa pripajala cez USB, ale problem som uz vyriesil... zrusil som domacu skupinu. Hned nabehla, svina jedna. Ked vytvorim domacu skupinu, prestane ist. Takze ziadne sietove tlacenie.

Offline Benda_11

  • Admin
  • Veterán
  • *******
  • Karma: +215/-32
  • Live a life in RL
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #4 kdy: 04. Únor 2012 - 00:27:46 »
Já bych tam zkusil narvat (vynutit) novější ovladače... A nebo je problém ve firewallu > centrum sítí a sdílení > změnit pokročilé nastavení sdílení a tam to zkusit nějak pohašteřit... To si myslím, že je důvod toho proč by to nejspíše pod domácí skupinou nechtělo chodit... Popřípadně bych se ještě pohrabal ve vlastnostech tiskárny. Ale je mi divné, že pak nemůžeš tisknout i na tom PC, kam je tiskárna původně připojena.

Offline p3rsh1ng

  • sledovací systém
  • Veterán
  • *****
  • Karma: +49/-10
  • HOWGH!
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #5 kdy: 06. Červenec 2012 - 14:44:42 »
Dnes som zistil že moja klávesnica má problém písať niektoré "uppercase" znaky. Niektoré idú len s lavým shiftom iné zas len s pravým a niektoré nejdú vôbec. Čo je dosť blbé u zátvoriek a iných znakov ktoré ináč ako shiftom nenapíšem.

Nutno povedať že som v poslednej dobe nič neinštaloval ani nemenil nastavenia v systéme. A včera mi frčalo všetko ok.

Najhoršie je že neviem či je to chyba HW alebo SW.
Prosím už mi nedávajte karmu. NIJAKÚ
O o
____________________
| IMMA FIRIN' MAH LAZER!! BLAAAAAAAAAAAAAAAAARGH!!!!!!!!!
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Offline Remogeus

  • Napůl linuxák, napůl windowsák
  • Starý kořen
  • ****
  • Karma: +26/-2
  • Nikdy neutíkej před odstřelovačem, zemřeš unavený.
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #6 kdy: 06. Červenec 2012 - 14:54:03 »
Dnes som zistil že moja klávesnica má problém písať niektoré "uppercase" znaky. Niektoré idú len s lavým shiftom iné zas len s pravým a niektoré nejdú vôbec. Čo je dosť blbé u zátvoriek a iných znakov ktoré ináč ako shiftom nenapíšem.

Nutno povedať že som v poslednej dobe nič neinštaloval ani nemenil nastavenia v systéme. A včera mi frčalo všetko ok.

Najhoršie je že neviem či je to chyba HW alebo SW.

jak jsem ti řekl na DA, zkus vyčistit vnitřnosti. pokud toto nepůjde, zkontroluj port a kabel
THIS ACCOUNT IS DEAD - FOREVER!

Offline Gurthfin

  • Veterán
  • *****
  • Karma: +69/-23
  • Madao Maven
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #7 kdy: 06. Červenec 2012 - 16:43:26 »
skus pouzit nejake live cd s operacnym systemom. Mne sa obcas stava, ze mi niektore znaky nejdu napisat, ale vzdy to bola chyba operacneho systemu. Takze ak s live cd nebudu problemy, tak je chyba v systeme a najlepsie bude potom urobit reinstal.

Offline p3rsh1ng

  • sledovací systém
  • Veterán
  • *****
  • Karma: +49/-10
  • HOWGH!
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #8 kdy: 06. Červenec 2012 - 17:45:42 »
skus pouzit nejake live cd s operacnym systemom. Mne sa obcas stava, ze mi niektore znaky nejdu napisat, ale vzdy to bola chyba operacneho systemu. Takze ak s live cd nebudu problemy, tak je chyba v systeme a najlepsie bude potom urobit reinstal.
Diky za snahu pomoct ale dhyba bude v HW lebo mi to nejde ani v biose. Mam ho totiz zaheslovany a ked mi po rshift+p nenapise ani * tak to winom proste nebude.
Prosím už mi nedávajte karmu. NIJAKÚ
O o
____________________
| IMMA FIRIN' MAH LAZER!! BLAAAAAAAAAAAAAAAAARGH!!!!!!!!!
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Offline Dan

  • Nováček
  • *
  • Karma: +7/-1
  • Anime Guru
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #9 kdy: 27. Červenec 2012 - 22:09:20 »
V poslední době jsem příliš nesledoval trh s grafickými kartami a potřeboval bych poradit, jaký je ekvivalent HD 6850 v 7000 řadě.... co jsem koukal na 7850 tak ta je cenou úplně jinde. Rád bych se vešel do 4000 kč... lépe kolem těch 3500 kč za které se dá pořídit 6850. Plánuji kupovat něco silnějšího v případě že by moje HD 4830 nestačila na GW2.

Offline Gurthfin

  • Veterán
  • *****
  • Karma: +69/-23
  • Madao Maven
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #10 kdy: 28. Červenec 2012 - 00:26:19 »
pre taketo pripady mam odlozeny tento clanok:
Kód: [Vybrat]
http://extrahardware.cnews.cz/test-16-dx11-grafickych-karet-dil-1/strana/0/3 a ak by niekto zhanal CPU
Kód: [Vybrat]
http://extrahardware.cnews.cz/testy/srovnani-72-procesoru-cpu-v-interaktivnich-grafech/strana/0/11

Offline Gurthfin

  • Veterán
  • *****
  • Karma: +69/-23
  • Madao Maven
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #11 kdy: 16. Srpen 2012 - 20:13:03 »
neviete niekto ako rozbehat zakladovku bez power buttonu? Kamos mi dovliekol PC, nejede nastartovat(vobec, ani len nenaskoci).. na zakladovke normalne svieti ledka, takze stava do nej ide, ked natvrdo zasuniem napajaci kabel do ZD tak sebou skubnu aj ventilatory, ale nejde zapnut. Zdroj ide normalne, utiahne iny PC. Tlacidla na zapnutie a resrt normalne zapnu iny PC, takze su tiez ok. Skusal som aj podla manualu znovu zapojit kabliky z tlacidiel do ZD (ako povodne, tak aj z mojho pc), ale nic. Teraz neviem, ci je odpalena ZD, alebo by mohla byt chyba niekde inde.

Offline Benda_11

  • Admin
  • Veterán
  • *******
  • Karma: +215/-32
  • Live a life in RL
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #12 kdy: 16. Srpen 2012 - 20:17:40 »
Spojením dvou drátků... ale kterých jo to nvm :D Hledej, jednou jsem to hledal a i našel, ale už si nevzpomínám na tu kombinaci.

Offline Ondro

  • Nováček
  • *
  • Karma: +8/-2
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #13 kdy: 16. Srpen 2012 - 21:26:03 »
Presne jak benda povedal najdi si privodny kablik od power buttonu(pripadne najdes v manuali kde sa nachadza konektor power button na zakladnej doske) , odpoj ho a tie kontakty spoj nachvilku dokopy napriklad skrutkovacom, kablikom atd... a pocitac by mal nastartovat

Offline fishmancz

  • Have no fear, fish is here.
  • Admin
  • Starý kořen
  • *******
  • Karma: +122/-14
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #14 kdy: 16. Srpen 2012 - 22:33:45 »
S baterkou a lupou (pro špatné oči) jsou u těch malých konektorů i popisky. Hledej značku -PW+ a kontakty u něj spoj, jak psal Ondro.