Akihabara.cz


Autor Téma: Problémy a rady (hardware)  (Přečteno 83326 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Hito

  • Otaku
  • ***
  • Karma: +14/-14
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #15 kdy: 17. Srpen 2012 - 20:07:31 »
Gurthfin já startuju pc přes drátky , v desce jsou zacvaklé 3 takové tenké drátky , jeden na restart a ty 2 na nabehnuti , je dej k sobě a pc se zapne

poznáš je lehce , mají konečné bíle konektory s 2 dírkami a jsou nasazené na takových jehličkách
« Poslední změna: 17. Srpen 2012 - 20:09:23 od Hito »

Offline Remogeus

  • Napůl linuxák, napůl windowsák
  • Starý kořen
  • ****
  • Karma: +26/-2
  • Nikdy neutíkej před odstřelovačem, zemřeš unavený.
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #16 kdy: 08. Září 2012 - 11:19:00 »
nazdar všem... měl bych dotaz (moc to i když do tématu HW nepatří, ale nevím, kam to napsat)
Dostal jsem od dědy tyto sluchátka
[spoiler][/spoiler]
s tímto označením
[spoiler][/spoiler]
a s tímto konektorem
[spoiler][/spoiler]

A tak se chci zeptat... neexistuje ke koupi redukce toho konektoru na 3.5 jack? nebo mi pošlete zapojení, já si to vyrobím...

Sorry za kvalitu obrázků, fotil jsem mobilem
THIS ACCOUNT IS DEAD - FOREVER!

Offline Benda_11

  • Admin
  • Veterán
  • *******
  • Karma: +215/-32
  • Live a life in RL
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #17 kdy: 08. Září 2012 - 11:50:57 »
Mno neporadím ti přímo, ale když jsi elektrikář a říkáš, že si by sis dle schématického zapojení dokázal sestavit redukci, tak se nedíval na schématické zapojení oného konektoru?
Protože kdybych to měl vzít přece jen trochu logicky, tak bych těch pět pinů rozdělil na levý kanál, levý kanál zem, pravý kanál, pravý kanál zem, stínění. A víme, že obyčejný 2.0 3,5 jack má levý kanál, pravý kanál, stínění.

A nedalo mě to a ten konektor mě připomněl AT klávesnice, hned jsem vlezl na wiki, vyhledal název konektoru a pak stačilo zadat do googlu "DIN5 to 3,5 jack".

Kód: [Vybrat]
http://cs.wikipedia.org/wiki/Po%C4%8D%C3%ADta%C4%8Dov%C3%A1_kl%C3%A1vesnice
http://www.ame.cz/Kabel-3-5mm-jack-DIN-5-kolik-1-5m-_d179188_10699.aspx

Offline Remogeus

  • Napůl linuxák, napůl windowsák
  • Starý kořen
  • ****
  • Karma: +26/-2
  • Nikdy neutíkej před odstřelovačem, zemřeš unavený.
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #18 kdy: 08. Září 2012 - 12:12:01 »
...

Na zapojení jsem se koukal a máš pravdu... zapojení je tak, že to je 1 - 4-2 - 3 - 5 (1 - L výstup,4 - R výstup, 2 - stínění, 3 - R vstup a 5 - L vstup)
Ten odkaz na redukci je ale špatný - můj konektor je male a musím mít u redukce female DIN5 na male 3,5 jack... ty jsi mi poslal redukci z female DIN5...

ale cena cca 50 korun, co jsem pohledal za správnou redukci se mi zdá jako dobrá... dík za pomoc :)
THIS ACCOUNT IS DEAD - FOREVER!

Offline Hito

  • Otaku
  • ***
  • Karma: +14/-14
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #19 kdy: 29. Září 2012 - 14:29:51 »
Ahoj , potřebuju poradit se starožitností HP Deskjet F380.
Vyčistil sem ji , dopnil barvy a když sem konečně zkoušel tisknout , ovladač nahlásil že je špatně vložený papír.
Tak to kontroluju a všecko je vpořádku , nakonec sem tomu pomohl aby to vzalo ten papír a vyjela prázdná stránka :D jako bych neměl barvy , fakt nwm jestli to vyhodit , nebo jestli někdo z vás má tky takový krám. Co s tím ? dík

Offline Madres

  • Nováček
  • *
  • Karma: +7/-1
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #20 kdy: 29. Září 2012 - 18:10:57 »
Skus si preštudovať toto http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00656734.pdf alebo niečo z tohto http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/manualCategory?cc=cz&dlc=cs&lc=cs&product=1128296&,
tie kazety na atrament si dal nove alebo doplnil staré (bo staré treba nechať prejsť ultrazvukom alebo čím, robia to v každom druhom papiernictve.

Pochopiť neznamená uvedomiť si. To býva až moc bolestné. Malazský pálič mostov.

Offline Leonias

  • Nováček
  • *
  • Karma: +6/-0
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #21 kdy: 29. Září 2012 - 21:04:55 »
čo ja viem tak vždy keď vytiahneš kazetu, tak ju treba znovu inštalnut, tak to aspoň vždy chcela moja tlačiareň ;)

Offline Hito

  • Otaku
  • ***
  • Karma: +14/-14
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #22 kdy: 30. Září 2012 - 12:30:29 »
Ano to je jasné , ale mám tam nové , a jsou tam dané správně

Madres , proštudoval sem to , pošteloval a zatím to furt nejede , fakt vyhodit z okna a http://www.alza.cz/canon-pixma-mg5350-d262527.htm
« Poslední změna: 30. Září 2012 - 16:27:35 od Hito »

Offline Hayate

  • Vyhledávač, stahovač, sledovač a archivář
  • Veterán
  • *****
  • Karma: +71/-15
  • Ctrl+U Ctrl+A Ctrl+C Ctrl+W a JDownloader jede.
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #23 kdy: 02. Říjen 2012 - 22:57:31 »
Nastal čas nákupu nového zdroje do PC.
Původní Fortron 600 nejspíš odešel (nafouklé kondenzátory)
Dočasně (už rok) byl nahrazen eurocasem 350, problém je, že né vždy naběhne a začíná mě to sr*t.
Potřeboval bych poradit spíš podle zkušeností
Jinak parametry, co by měl splňovat
Výrobce:původně fortron, teď zkusim asi jiného
Výkon: 600-800 W
Chlazení: aktivní
Modulární: spíš asi výhodou
SATA: 6 a více
Cena do 3000 KČ

Heureka
Kód: [Vybrat]
http://zdroje.heureka.cz/f:2907:403,404;2908:8638,8598,8618,127833,127847,8573,8565,202100,8553,8566,377473,53,8560;4734:1;4735:1;4736:9546,9545;4737:9013;p:1500-3000/
Alza
Kód: [Vybrat]
http://www.alza.cz/zdroje/18849164.htm#f&limit=1400/3100&pg=1&po=1&par505=24--41&par511=1--5&par516=2--5&par508=508-1848&par509=509-1853,509-1855&par510=510-1860,510-1861
Škoda, že to nejde u czc poslat jako link.
Tak, kdyby měl někdo chvíli, tak se na to mrkněte.

Offline fishmancz

  • Have no fear, fish is here.
  • Admin
  • Starý kořen
  • *******
  • Karma: +122/-14
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #24 kdy: 03. Říjen 2012 - 00:12:13 »
On ti PC utáhne Eurocase 350 a ty tam chceš dát 600-800. :D  Proboha, plánuješ dokoupit další grafickou kartu a přidat šest HDD? Napiš nám svou sestavu, ať to máme zajímavější.
Jinak bych tedy koukal po 500 nebo 550 W a takový, který má dost kabelů. Dáš za to cca 1.500,- až 2.000,- a máš po starostech.

EDIT: Přidám svou sestavu pro porovnání.
[spoiler]Zdroj: Fortron BLACK POWER - 550W (asi rok jsem měl Fortron SAGA+ 450P - 450W, ten jsem pak dal sestře)
Zákl. deska: Gigabyte EP43-S3L
Procesor: Intel Core 2 Duo E7400
Paměti: Kingston 2x2GB DDR2 800 MHz
Graf. karta: Sapphire HD4830 512MB
čtyři HDD[/spoiler]
« Poslední změna: 03. Říjen 2012 - 01:22:11 od fishmancz »

Offline Gurthfin

  • Veterán
  • *****
  • Karma: +69/-23
  • Madao Maven
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #25 kdy: 03. Říjen 2012 - 00:22:03 »
Osobne mam Corsair TX 650W a som spokojny... bezproblemovo sa zatial vysporaduva s kolisanim napatia u nas doma.. tiez burky zvlada, segre sa skratuje polka veci, ale mne PC stale ide. Inak odporucam skor ako radi fish 500-550W. Mam 6jadrove amd, HD6870 a Corsair Formulu IV a max spotrebu som podla meraca mal 380W, takze dokym nemas high end Intel a 2 graficke, asi ti bude taky vykon zbytocny.

Offline Hayate

  • Vyhledávač, stahovač, sledovač a archivář
  • Veterán
  • *****
  • Karma: +71/-15
  • Ctrl+U Ctrl+A Ctrl+C Ctrl+W a JDownloader jede.
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #26 kdy: 03. Říjen 2012 - 09:38:06 »
On ti PC utáhne Eurocase 350 a ty tam chceš dát 600-800. :D

Jo utáhne , fortron měl značné rezervy.
V klidu PC žere tak kolem 250 W, ale stačí zapnout nějakou hru a už to padá, při startu Woken se vyšplhá i na těch 350 W a pak spadne taky.
Sestava je pár let stará
Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 - AMD 790FX 
AMD Phenom X4 9850 Black Edition
Fortron Epsilon FX600-80 600W
Sapphire HD 3870 Ultimate 512MB, PCI-E, full retail 
OCZ Reaper HPC 4GB (2x2GB) DDR2 1066 
Seagate Barracuda 7200.12 - 1TB x3
Seagate Barracuda - 2TB 

Offline Gurthfin

  • Veterán
  • *****
  • Karma: +69/-23
  • Madao Maven
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #27 kdy: 03. Říjen 2012 - 10:35:24 »

V klidu PC žere tak kolem 250 W, ale stačí zapnout nějakou hru a už to padá, při startu Woken se vyšplhá i na těch 350 W a pak spadne taky.


To mas aky klid?..  :o Mne v kludovom stave zerie 135W, ked v noci vypnem monitor, tak 115W. Preto sa nebojim ho nechavat zapnuty cele dni (to este zvazujem kupu nrjakej najnovsej grafiky, ktora sa v klide vypina a este viac tak znizuje spotrebu). Ale ako pozeram, ten 550W ti bude stacit. Ak nemienis pretaktovavat, alebo nahradzovat graficku kartu za vykonejsiu, tak postaci.

Offline Hayate

  • Vyhledávač, stahovač, sledovač a archivář
  • Veterán
  • *****
  • Karma: +71/-15
  • Ctrl+U Ctrl+A Ctrl+C Ctrl+W a JDownloader jede.
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #28 kdy: 03. Říjen 2012 - 13:14:50 »
To mas aky klid?

Oprava - žere jen 210 W (je tam zapojen i noťas, ten žere těch 40 W)
Prostě zaplý PC s monitorem. Jak jsem psal je to starší PC, proto ho používám jen na hry a videa v HD.
Na to ostatní mi stačí noťas.

Offline Gurthfin

  • Veterán
  • *****
  • Karma: +69/-23
  • Madao Maven
Re:Problémy a rady (hardware)
« Odpověď #29 kdy: 04. Říjen 2012 - 22:56:33 »
tak som sa nejako rozhodol kupit repkraky k PC. Stare su z roku 0 a pocuvat len na sluchatkach ma uz prestava bavit...kedze mam hodne priskrteny rozpocet, mozem investovat  zhruba do 70-80€. Poradte nieco solidne 2.1 alebo 5.1.