akichan
napoveda vypnout Akichan patička

Akihabara.cz


Autor Téma: Programování  (Přečteno 51409 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline 8B3CE273

  • Otaku
  • ***
  • Karma: +10/-10
Re:Programování
« Odpověď #135 kdy: 12. Srpen 2015 - 18:44:06 »
jedině obnovit ze zálohy

Offline Gurthfin

  • Veterán
  • *****
  • Karma: +69/-23
  • Madao Maven
Re:Programování
« Odpověď #136 kdy: 12. Srpen 2015 - 18:47:14 »
stara 1 mesiac..  :'(

citam prave nieco o mysqlbinlog.exe, ze sa to da pouzit s mysql-bin.000169 subormi na obnovu.. s tim nema niekto skusenosti?

EDIT: Ide to.. spojil som vsetky subory do jedneho .sql pomocou mysqlbinlog.exe a teraz len to len precesavam kvli chybam.

Mam ale zase problem s Notepad++ - ked mazem ohraniceny blok prikazov (begin.... end) tak to dlho trva. Neviete ako vypnut automaticke vytvaranie blokov? Ked mazem riadok je to hned, ale ak chcem zmazat cely blok, tak sa kusne aj na 30 sekund
« Poslední změna: 12. Srpen 2015 - 23:05:14 od Gurthfin »

Offline Gurthfin

  • Veterán
  • *****
  • Karma: +69/-23
  • Madao Maven
Re:Programování
« Odpověď #137 kdy: 14. Srpen 2015 - 12:42:39 »
teraz som si vsimol, ze mi
Kód: [Vybrat]
$query = mysql_query("SELECT * FROM library WHERE bookname LIKE '%....%' ") neberie niektore pismena ako ľ č ť ď ň. Pismena ako ž á í ó ú ý š to ale berie.. Mam aj prikaz
Kód: [Vybrat]
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8") or die(mysql_error()); a databaza je v utf8_slovak_ci

Priklad
Kód: [Vybrat]
SELECT * FROM library WHERE bookname LIKE '%Žena z dún%' AND autor LIKE '%Kóbó Abe%' ide, ale
Kód: [Vybrat]
SELECT * FROM library WHERE bookname LIKE '%Priateľstvo%' nejde, prtiom ta kniha tam je, lebo ju dokazem zobrazit podla jej cisla
« Poslední změna: 14. Srpen 2015 - 12:57:44 od Gurthfin »

Offline Keiiko

  • Moderátor
  • Starý kořen
  • ******
  • Karma: +60/-6
  • Don't. Even. Ask. EVER!
Re:Programování
« Odpověď #138 kdy: 14. Srpen 2015 - 14:12:42 »
zkus utf8_unicode_ci a taky zkus do databze vlozit novou knihu s problemovymi znaky s kodovanim utf8 a pak to s tim stejnym kodovanim nacist; kdysi mi to delalo podobny problem

Offline Gurthfin

  • Veterán
  • *****
  • Karma: +69/-23
  • Madao Maven
Re:Programování
« Odpověď #139 kdy: 28. Září 2015 - 19:54:09 »
je nutne nejake zabezpecenie, ak chcem userovi poslat udaje ako username a password na email pomocou mail() funkcie?

Offline 8B3CE273

  • Otaku
  • ***
  • Karma: +10/-10
Re:Programování
« Odpověď #140 kdy: 28. Září 2015 - 20:48:12 »
lepší by bylo heslo neposílat.

email je plain text a nechá se kdekoliv zachytit. pak je možnost použít šifrování přes PGP nebo S/mime, ale to skoro nikdo nepoužívá.

pokud si uživatel nemůže zadat vlastní heslo při registraci, tak ho alespoň donutit to heslo změnit po prvním přihlášení

Offline Gurthfin

  • Veterán
  • *****
  • Karma: +69/-23
  • Madao Maven
Re:Programování
« Odpověď #141 kdy: 31. Prosinec 2015 - 20:41:28 »
ako si nejako nepracne nastylizovat mail? Nie je na to nejaky program, co mi to hodi zaroven aj do php kodu (html do php, nech nemusim vsade pridavat \" a osetrovat to)?

Offline 8B3CE273

  • Otaku
  • ***
  • Karma: +10/-10
Re:Programování
« Odpověď #142 kdy: 01. Leden 2016 - 14:26:26 »
na newslettery atd. jsme používali mailchimp. mělo by to podporovat i export šablony