Zdravím, chtěl bych se zeptat kolik tak stojí nějaký pobyt například v Japonsku - Tokiu nebo někde poblíž Tokia a jaké společnosti byste doporučili.. Chtěl bych tam letět z kámošem.. Ale nejdříve bych se chtěl zeptat ..
Předem děkuji za odpověď Kazuo - Nanadaime-.
To už se tu několikrát řešilo.Záleží například na tom, jak brzy (nebo pozdě) objednáš letenky.Dají se sehnat od 12 ti tisíc.Za sebe mohu doporučit Korean Air (PRG-Seoul, Seoul-Narita).I když letíš v nízko-nákladové třídě, tak se k tobě chovají jako ke králi.

Dále samozřejmě záleží na tom, jak moc jsi náročný na pohodlí při ubytování (můžeš bydlet ve společné místnosti za 600 円 / noc, v kapslovém hotelu za 2000 円...jestli máš spánek jako já, tak nedoporučuji, protože se absolutně nevyspíš, když pořád chodí někdo okolo a slyšíš každé zakašlání; nebo si zamluvíš pokoj třeba od 4000 円 za dvoulůžák.
Když Ti jde o Tokyo, tak si dovolím doporučit
http://www.horidomevilla.jp/e/guide.html a objednávat přes
http://www.booking.com/hotel/jp/horidome-villa.cs.html (neplacená reklama).
Hotel je na strategickém místě (ale když vystoupíš ve večerní tmě z metra, jsi v Tokiu poprvé a nemáš ani mapu, tak se přes proudy vody valící se z nebe hledá opravdu špatně)

.Kousek od něj je stanice metra Kodenmacho a Ningyōchō.Z Ningyōchō to máš pár stanic na Asakusu, do Ueno parku, Ginzu, nebo na Akihabaru.
V okolí hotelu je spousta restauraci a vývařoven, kde se dá celkem levně najíst (jedna je hned nalevo od vchodu přes postranní uličku a najíš se tam dobře za 300 円).Zapomněl bych zmínit "nonstopku" kombini Family Mart, která je cca 30 m napravo, když vyjdeš z hotelu...to jen pro případ, že nechceš utrácet za jídlo v restauracích, nebo jsi pořád nedojedený jako já (nebo Baloun ze Švejka).Na ušetření to ale asi nebude, protože obchody "24 h opened" bývají dražší.
Pokud tam budeš, tak ode mne prosím pozdravuj milou a ochotnou obsluhu mého milovaného baru Teshigotoya Fukunotori.
Abych to zkrátil.Každopádně nejvíc záleží na tom, kolik máš financí, jak moc jsi náročný turista (vstupy do muzeí něco stojí ...cca od 600 円, něco musíš jíst a někde bydlet).Mě osobně stačilo cca 50 tis Kč.Něco jsem si vezl s sebou a něco vybral až druhý týden v Kjóto z bankomatu.Chodil jsem na místa, kde se až na vyjímky vstup neplatil, ale pro změnu v Tokiu jsem utrácel za elektroniku, mobil a karty MtG.
P.S.: Přikládám mapku linek metra.Mohla by se hodit...mapu linek vlaků nemám bohužel oskenovanou a stejně je popsaná mými poznámkami a asi by nebyla čitelná :-)