Může mi někdo říci, jak to v těch maid café chodí. Cca ceny, pravidla atd.
Nevím jak v jiných, ale v Maidreamin se platí při vstupu za představení (zpěv a tanec) ¥1000... Toto představení je každou hodinu a pokud tam člověk chce strávit delší dobu, tak před každým dalším vystoupením musí zaplatit dalších ¥1000 (což je mezi maidkami vždy oslavováno pokříkem "dream time"), ale s mou zákaznickou kartou jsem pak platil už jen při vstupu... Co se jídla a pití týče, vše je o dost dražší než kdekoliv jinde (za giganto beeru ¥1000)... Mě osobně to ale za to stojí... Kompletní nápoják a jídelák je k nalezení na oficiálních stránkách, které jsou i v angličtině
http://maidreamin.com/...
Procedura stravování se v takovém podniku začíná už po usazení ke stolu, kdy přijde maidka s kouzelnou svíčkou a jídelním a nápojovým lístkem aby provedla uvítací ceremonii... Objednávky bývají provázeny krátkými sborovými pokřiky maidek (pokřík "GIGA GIGA" mi bude znít v uších navždy)... Po donášce jídla či pití následuje předkonzumační ceremonie, nebo-li magie pro lepší chuť, kterou musí zákazník provádět s maidkou... Většinou zahrnuje vytváření srdíček rukama a krátkou recitaci nejčastěji "Oishiku nare, moe moe kyun" (může se lišit podle různých druhů jídla či nápojů nebo u konkrétních maidek a v případě cizinců nerozumících jazyku je upraveno na "delicious, delicious, moe moe kyun")... U některých objednávek (bylo to tuším u nějakého koktejlu) je donáška doprovázena rytmickým potleskem a sborovým pokřikem do kterého je zapojeno i obecenstvo, které do mikrofonu opakuje po maidce různá slova (asi nebude žádným překvapením, že nejčastěji to jsou slova jako "moe", "kyun", "nyan" atd.)...
Co se pravidel týče (opět pouze ze zkušeností z Maidreamin), nefotit maidky (fotka s maidkou přijde na ¥500 a pouze jejich foťákem), nedotýkat se (jinak by se rozplynula

), neptat se na osobní záležitosti jako je věk, bydliště (ani přibližné), jméno (drtivá většina vystupuje pod pseudonymem), kontakt (všechny mají blogy na oficiálních stránkách) nebo nedej bože zvát na schůzku... Zkrátka nic, co by mohlo být považováno za obtěžování, vyzvídání, slídění nebo neoprávněné pořizování zvukových či obrazových materiálů maidek...