Ahoj.
Tak také doporučím nepoužívat vůbec cestovku. Pokuď si vše zajistím sám, za tu samou cenu jako cestovky tam můžu být 2x-3x tak dlouho. Ta cena 44 tisíc za cca 7 dní v Japonsku, tak za tu cenu (mimo suvenýrů a anime věcí na to mám jinej rozpočet) tam budu já teď v dubnu cca 2,5 týdne (letenka, 2 týdenní JR pass, ubytování, jídlo, nějaké vstupy, na jízdné na půl týdne bez Rail passu v Tokyu).
Pokuď by někdo chtěl typ na pěknej hostel s příjemným majitelem (Majitel je z Francie, ale už tam žije hodně dlouho - umí kromě Francoužštiny i dobře Japonsky a Anglicky) tak právě nědaleko Minami-Senju má hostel
http://www.aizuya-inn.com/ - Teď to bude moje 5 návštěva Japonska a pokaždé jsem v Tokyu bydlel v tomto hostelu (má jak jednolůžkové pokoje, dvojlůžkové tak i dorm, jak kdo chce).
Plný JR pass je potřeba vyřídit mimo Japonsko ještě předem. Některé výhodné JR passy jdou i přímo v Japonsku, ale jen některé - ale ten hlavní na celé Japonsko se musí předem mimo Japonsko.
Rozhodně doporučuji pokud tam někdo cestuje na cca 2 týdny +- nevynechat - Tokyo (2-4 dny), Nikko (1 den), Kyoto (1,5-2 dny), Nara (0,5 - 1 den), Himeji (3 hodiny až 0,5 dne), Hiroshima + Miyajima ostrov (1 den), Okayama (0,5 dne), Hakone nebo Lake Kawaguchiko (nebo jak se to píše) podle preferenci - oba mají dobrý výhled na Mt. Fuji - teda záleží na počasí), Kanazawa (1 den), Nagano + Matsumoto (1 den), Osaka (0,5-1 den). Mimo to bych měl spoustu dalšího zajímavého (Yokohama, Kamakura, Takayama, Shirakawa-Go nebo plno míst na Kjusu, Shikoku nebo Hokkaido). Ale cca 2 týdny nejsou nafukovací na všechno.
Akihabara je čtvrť, ve které strávím nejvíc času v Tokyu. Hele jeden den je málo, někdy to dělám tak, že třeba během dne jsem v jiných částech Tokya a v pozdním odpoledne se vydám do Akihabara, kde jsem do cca 22-23 hodin jak zavírají obchody. Takhle to udělám i několikrát.
Jinak na rezervaci mimo Tokyo já používám například booking.com kde je možné rezervace rušit a předělávat a měnit termíny atd. než se mi vykrystalizuje přesný plán, kdy mi z rezervací nakonec zůstane jen to co opravdu chci.
Pokuď by jsi měl nějaké další otázky k Japonsku, stačí mi napsat tu, nebo ještě lépe klidně na FB (najdeš mě tam pod radeknohejl@seznam.cz)