Asi pred mesiacom som si kúpil nový noťas a kamarát ma nahovoril aby som skúsil ubuntu. Po dvoch týždnoch som už naň nemal nervy. Zle sa mi robilo so súbory, ten hlavný panel naľavo som ti vôbec nepáčil, potreboval som nainštalovať asi 3 programy (PTC creo, adobe premier, wacraft3) čo sa mi nepodarilo ani po hladaní na webe, nevedel som sosúladiť linuxové knižnice s windowsáckymi s tým, že cez windows sa vôbec do disku s ubuntu nedá dostať. Snažil som sa podla návodu nainštalovať aspoň pracovnú plochu z mintu aj to neúspešne. Kamarát ma presviedčal, že windows je tak nanič, že by to nechcel ani zadarmo. Že je postavený na jadre z windowsu 95 či ako a že je proste preto pomalý. Keď to tu tak píšem uvedomil som si, že je oveľa rýchlejšie čakať kým si windows pomaly tacká ako hľadať celý deň návody a rozmýšľať čo ako sa dá spraviť v ubuntu.
Ale ak náhodou viete, že tie programy určite dokážu fungovať na nejakej linuxovej verzii a že dokáže windows s linuxom nejak plnohodnotne fungovať a k tomu verím, že je nejaká slovenská/česká stránka, kde sú návody, alebo nejaké poradne kde rýchlo pomôžu s nejakým problémom, v tom prípade by som som ešte nejaký ten linux vyskúšal.
Vlastne by som potreboval linux, ktorý má všetky vlastnosti windowsu až na tú bugnutosť celého systému